dilluns, 26 de juny del 2017

BON ESTIU!!!

Resum del que hem fet aquest darrer curs.

Ara que ja s'acaba volem fer repàs d'un curs en el que, una vegada més, hem intentat afavorir el desenvolupament d'algunes de les habilitats que els nostres nois i noies hauran de menester en el seu futur.

Tot just començat el curs vam poder assistir a la jornada TAC 0-8, on vam poder conèixer de primera mà el que moltes escoles estan fent en les etapes educatives corresponents a aquesta franja d'edat. A més ens van recordar una frase famosa de John Dewey que després s'ha fet omnipresent:

"Si ensenyem als estudiants d'avui com ensenyàvem als d'ahir els estem robant el demà".

Al mes d'octubre va tenir lloc la Europe Code Week i per celebrar-ho vam crear un joc que permetia capturar els personatges d'Scratch com si fossin pokemons.

Per tercera vegada vam participar en les portes obertes de Nadal de l'escola amb un joc fet en Scratch pels alumnes de primer d'ESO i a les segones portes obertes que van tenir lloc al mes de març, vam mostrar el que fem a l'escola. 

El mateix mes vam poder conèixer les últimes novetats en serveis mòbils al MWC2017 i les tendències en educació i tecnologia; i també vam assistir al primer ScratchEd Meetup Català.

Amb els alumnes de tercer d'ESO vam treballar un llarg projecte on combinàvem les matèries de Visual i Plàstica, i de Tecnologia que va finalitzar amb la presentació, al mes d'abril, d'una exposició real i un museu virtual. Una mica més tard us vam parlar de tot el que havíem pogut veure i sentir a l'STEAM conference 2017.

Al mes de maig vam tornar a assistir a un ScrachEd Meetup Català (el segon) i a la Jornada de Programació i Robòtica Educativa (JPRE17) i ja al mes de juny va tenir lloc l'Edcamp Sant Martí, dedicat a la robòtica.

A més, els alumnes de sisè van començar a construir els robots (i el seu coneixement) amb LEGO WEDO,  a secundaria vam iniciar projectes d'impressió 3D, i varem mostrar els projectes en AppInventor que havien fet els alumnes de quart d'ESO.

De nou un any intens en activitats i aprenentatges que ara ja podem donar per finalitzat.

Bones Vacances!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada