dilluns, 15 de maig del 2017

EL PUNT MULTIMÈDIA DE LA CASA DEL MIG

Un espai per a "makers" al barri de Sants.

A l'entrada de la setmana passada sobre el ScratchEd Meetup, comentàvem que s'havia realitzat al Punt Multimèdia de la Casa del Mig; un espai que mereix una entrada per les possibilitats que ofereix malgrat que estigui situat al barri de Sants.

Per si algú encara no ho sabia, existeix un moviment a nivell mundial conegut amb el nom en anglès de "maker", que afegeix un component tecnològic a la construcció per un mateix d'elements necessaris, o pel plaer de construir-los. Algunes de les màquines necessàries per dur a terme aquestes creacions només poden ser accessibles a determinats llocs com els espais makers o fablabs.

A Barcelona disposem de diferents maneres d'accedir a un espai maker; n'hi ha de tipus privat com Made on cal fer-se soci per fer ús de les màquines, i d'altres públics com el Ateneus de Fabricació, amb una forma d'accedir que no afavoreix el seu ús. El Punt Multimèdia de la Casa del Mig sembla molt més accessible per aquells que volen iniciar-se en la cultura maker i no estan disposats al cost d'un privat o a les dificultats que plantegen els ateneus.

Aquest centre del barri de Sants, disposa d'un espai maker on es poden utilitzar impressores 3D de diferents tipus, fresadores o plòters de tall i ofereixen cursos gratuïts de capacitació on ensenyen el seu ús.

Si algú es planteja si hi ha alguna cosa semblant a Horta, la resposta és no; i al Guinardó només disposem d'una impressora 3D al Centre Cívic , on també organitzen alguns tallers.

Encara que el barri de Sants no és el més proper a la nostra zona, val la pena el desplaçament!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada