dilluns, 30 de gener del 2017

LES NOVES LLEIS DE LA ROBÒTICA

La UE estudia les regles que han de regular els robots.

"A la vista de l'evolució de la robòtica i la intel·ligència artificial, la comissió de temes jurídics ha considerat que és el moment que la Unió europea intervingui en les qüestions jurídiques i ètiques plantejades per les noves tecnologies".

Amb la introducció anterior comença el document que ha de servir per crear la legislació per regular l'ús de robots a la Unió Europea. Al llarg del text, disponible en francès original i en traducció a l'anglès, es detallen aspectes com la definició de robot, què caldria tenir en compte per classificar els diferents robots autònoms i intel·ligents, les pors occidentals vers els robots, els riscos socioeconòmics, o les qüestions de responsabilitat jurídica. Però l'aspecte que més crida l'atenció és la proposta de 9 grans principis ètics destinats a protegir les persones davant els robots:

1) Protecció contra les ferides causades per robots.
2) Respecte a rebutjar ser assistit per un robot.
3) Protecció de la llibertat de la persona davant un robot.
4) Protecció de la vida privada.
5) Control de les dades personals obtingudes per robots.
6) Protecció davant la manipulació.
7) Evitar el trencament de vincles socials.
8) Igualtat d'accès als progressos de la robòtica.
9) Restricció a les tecnologies augmentatives.

Més enllà dels relats de ciència ficció, la Unió Europea comença a plantejar-se una societat on la interacció dels humans amb màquines cada vegada més intel·ligents sigui una realitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada