dilluns, 31 d’octubre del 2016

EQUACIONS DE 2n GRAU PER A MÒBIL (SISTEMA ANDROID) AMB APP INVENTOR

Equacions de 2n grau

En una entrada anterior d'aquest blog, ja vàrem crear un programa que resolia equacions de segon grau en SCRATCH. Ara implementarem el codi per APP INVENTOR. Igualment l'essencia del programa és la mateixa en ambdós casos.



dilluns, 24 d’octubre del 2016

JOC DE PREGUNTES PER A MÒBIL (SISTEMA ANDROID) AMB APP INVENTOR

Els alumnes de l'optativa d'informàtica a quart d'ESO estan aprenent a utilitzar App Inventor

Aquest programa de joc de preguntes el·laborat amb APP Inventor pot servir de model per poder crear els propis jocs de preguntes tan amplis com es vulguin.


dilluns, 17 d’octubre del 2016

AQUESTA SETMANA ÉS LA EUROPE CODE WEEK

Del 15 al 23 d'octubre tenen lloc milers d'activitats relacionades amb la programació

Per quart any consecutiu, es celebra un esdeveniment que ha anat creixent fins a tenir activitats arreu del món.

Enguany els organitzadors han volgut recordar que, si bé aquests dies ho celebrem, totes les setmanes són per programar.

Si voleu esbrinar a quins esdeveniments podeu assistir feu clic al mapa.



A l'escola hem volgut afegir-nos al missatge de celebració i començar aquesta setmana l'activitat Scratch Go! on podreu capturar personatges d'Scratch com si es tractessin de pokemons.

Igual que els organitzadors de la Europe Code Week, creiem que totes les setmanes són per programar i fer totes aquelles activitats que ajudin a que els nostres nois i noies desenvolupin al màxim les habilitats necessàries per ser persones de l'època que els ha tocat viure.


dilluns, 10 d’octubre del 2016

El FUTUR ÉS 3D?

És la impressió 3D tan revolucionaria com diuen?

Fa un parell de setmanes rebia un missatge al telèfon: "Mira la Sexta, Especial...El futuro en 3D". en aquell programa, feien referència a diversos aspectes de la impressió en 3D que comencen a ser una realitat, i a alguns que sembla ser que ho seran en un futur. Si no heu vist el programa ho podeu visualitzar a aquest link (sempre que la cadena el mantingui penjat).
Recreació de la construcció d'un pont amb tècnica 3D

Al dia següent no va faltar gent que parles del tema, els habitatges a la lluna, la impressió de parts del cos o del menjar, van ser alguns dels elements que més van cridar l'atenció a jutjar dels comentaris que es sentien, però és real això?

Per impressió 3D es coneixen tot un seguit de tècniques que permeten obtenir un objecte en 3 dimensions a partir d'un arxiu, de forma equivalent a com es podria obtenir el text d'aquesta entrada en un full de paper mitjançant un impressora com les que tenim a casa. Continuant amb la semblança, no és el mateix imprimir un treball escolar, que una tirada de llibres, que un cartell; sovint la forma de fer-ho és diferent i en alguns casos existeixen dificultats tècniques i econòmiques que fan inviable un ús domèstic, o de gran públic.

Actualment, la impressió 3D es troba en una fase en la que cal demostrar que és possible fer-ho, imprimir un pont, una casa, una orella o un pastís. Però en un futur es farà només si resulta més viable econòmicament, de manera que moltes opcions tècnicament possibles no es duguin a terme per una qüestió de preu.

On la impressió 3D té l'èxit assegurat és en la educació; la possibilitat de visualitzar (no cal ni fer l'objecte) elements en 3D permet aclarir conceptes, com a mostra, observeu la imatge del crani d'un Homo erectus i la seva representació en 3D, que apareixen al final del text. La facilitat de trobar models ja creats i fer retocs per personalitzar-los, o de agafar parts de diferents models i crear-ne un de nou fa que el potencial educatiu sigui immens.

Alguns alumnes de la ESO ja han començat a experimentar amb programes 3D orientats a nois i noies, com Tinkercad, altres utilitzaran en els seus projectes tècniques d'impressió 3D al llarg d'aquest curs. El futur no és 3D, ja ho és el present.







dilluns, 3 d’octubre del 2016

SCRATCH GO!!!

Ha començat la cerca i captura de...

Pokemons? No! Avui han començat a aparèixer pels voltants de l'escola blocs de codi Scratch, acompanyats d'alguns personatges ben curiosos. Es tracta del gat Scratch i dels seus amics Nano, Giga, Gobo, Pico i Tera.

Si no els heu vist és que no heu mirat de la manera adequada, o amb l'aparell adient. Per poder-los localitzar i capturar necessitareu convertir el vostre smartphone en un aparell buscador, mitjançant l'app Wallame (AndroidiOS). Quan en trobeu un només caldrà que li feu una foto amb la mateixa app. Tots els personatges que captureu els podreu  compartir.


Una forma de celebrar la setmana de la programació

Evidentment, aquests personatges no han aparegut sols, els anem posant des de l'escola per donar un caire més lúdic a la celebració de la Europe Code Week (setmana europea de la programació) que tindrà lloc del 15 al 23 d'octubre. Al llarg d'aquests dies hi hauran un gran nombre d'activitats a tota Europa.



Els personatges aniran apareixent acompanyant un dels blocs d'Scratch. Encara que només es tracta d'una imatge, us reptem a que intenteu fer programes on apareguin els blocs que hàgiu capturat. Si us falta un bloc sempre el podreu buscar, o aconseguir que algú us digui on es troba. El que sí us assegurem és que abans del 15 d'octubre tots els blocs estaran col·locats i els mantindrem tot el mes.


Ara només cal que us animeu i armats del vostre telèfon amb l'app Wallame intenteu trobar el màxim nombre de blocs.

Per que no us costi començar us donem una pista d'on es troba el bloc de la bandera verda.