dilluns, 26 de setembre del 2016

LA REALITAT VIRTUAL ÉS UNA REALITAT

Cada vegada es troba en més aspectes de la nostra vida

Diumenge passat, a El Periódico de Catalunya, apareixien un seguit d'articles signats per Carmen Jané sobre realitat virtual.

En el titulat La realitat virtual guanya nous usos en la vida real, fa un ràpid resum de la situació actual (abaratiment dels dispositius, proliferació d'aplicacions per a mòbil i augment dels usos) i de quin pot ser el seu futur immediat. També diferencia entre realitat virtual -coneguda per les seves sigles en anglès (VR); i realitat augmentada (AR).

L'anterior article pot ser una bona porta d'entrada per llegir els altres tres que ha realitzat sobre el tema: realitat virtual per a l'ensenyament infantil, realitat virtual per tractar la bulímia i l'anorèxia, i realitat virtual per a la rehabilitació neurològica. On explica amb més detall tres possibles aplicacions de VR.

Per conèixer les possibilitat que té aquest món, els alumnes de tercer d'ESO han començat a introduir-se, a l'optativa de programació i robòtica, en un dels programes més utilitzats per realitzar aplicacions de realitat virtual (Unity 3D).

En algunes setmanes podrem veure algunes de les seves creacions, de moment us deixem amb el vídeo de presentació d'una aplicació que t'introdueix en un dels quadres més coneguts del Bosco "El Jardín de las delicias". Si voleu gaudir d'ella, podreu viatjar per la secció del paradís de manera gratuïta; només necessiteu un smartphone i un visor de 3€.




Bosch VR at SXSW Austin Texas USA from BDH on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada