dilluns, 15 de febrer del 2016

EL PRO BOT A CICLE MITJÀ

Amb aquest dispositiu fem el pas de seqüenciació a programació.

En diverses ocasions hem fet referència a la Bee Bot. La interfície amb forma d'abelleta que serveix per introduir als infants en la programació i la robòtica fins a Cicle Inicial. Quan volem anar una mica més enllà de la combinació de 4 instruccions que permet la Bee Bot, utilitzem el Pro Bot.

El Pro Bot és un dispositiu programable amb forma de cotxe esportiu groc. A les  seqüències ja conegudes de la Bee Bot (endavant, endarrere, dreta 90º, esquerra 90º i pausa) afegeix tot de comandaments que li permeten variar les distàncies de cada desplaçament, els angles de gir, introduir repeticions o subrutines i utilitzar els diferents sensors que porta incorporats. La programació es pot fer directament en el dispositiu, que disposa d'una petita pantalla per visualitzar el que es posa, o fer-ho a l'ordinador i carregar el programa mitjançant un cable USB.

A Cicle Mitjà utilitzen el Pro Bot per fer activitats de repàs de les diferents matèries. El primer que descobreixen és que els moviments ja no estan limitats a la catifa de quadrats i cal buscar maneres de conèixer les distàncies i els angles. Mitjançant l'assaig i l'error els diferents grups han proven d'aconseguir arribar als seus objectius. Aviat veuen que han de posar un angle més petit que el del company anterior per tal que el gir quedi com volen, o una distància més gran per tal que el dispositiu arribi al seu destí. Quan algun infant ho aconsegueix és celebrat per tots els membres del grup.

Sense adonar-se, jugant, repassant socials o català; els alumnes de Cicle mitjà han començat a aplicar alguns principis de la programació i ha desenvolupar el seu pensament computacional

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada