dilluns, 29 de juny del 2015

RESUM D'UN CURS INTENS

Tot el que hem fet aquest primer any per potenciar la programació i la robòtica.

Ara fa un any estrenàvem bloc, i anunciàvem que al setembre següent "començaríem a entendre i re-dissenyar la tecnologia a la nostra mida". Per il·lustrar aquesta primera entrada hi havia un vídeo de la presentació de la Bee Bot, a mestres d'Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària, amb la intenció que la coneguessin i utilitzessin a les seves classes.

Aquest era el primer pas del projecte que hem posat en marxa per tal que els alumnes de l'escola desenvolupin el seu Pensament Computacional. Però no ha estat l'única cosa que hem fet aquest curs, a més de començar pels primers cursos, també hem iniciat el projecte als últims, així a l'ESO tots els alumnes de primer a tercer han aprés a programar amb Scratch, els alumnes de l'optativa d'informàtica de quart, a més, han pogut crear les seves pròpies aplicacions mòbils en Android. Als alumnes de Cicle Superior de Primària els van permetre conèixer la programació amb alguns tastets com l'Hora del Codi

Per a que els pares poguessin saber què feien o estaven a punt de fer els seus fills, els vam convidar a una sessió d'Scratch i de Bee Bot amb motiu de la Setmana de la Programació, A les portes obertes de Nadal vam participar amb un joc en Scratch, i a les de febrer amb demostracions de Bee Bot i Pro Bot.

Per a que el projecte seguís endavant, estàvem convençuts que tot el professorat de l'escola havia de tenir un coneixement bàsic de Pensament Computacional i d'Scratch. A més, calia que els que formem Regibotbcn féssim el possible per estar al dia de les novetats que hi ha en el camp de la robòtica i la programació educatives. No hem pogut assistir a tots els actes que s'organitzaven, però si que hem anat al que va tenir lloc sobre mòbils i educació,  a la Jornada Programa i al Teachers Day dels Vailets Hacklab.

El curs vinent, portarà moltes novetats i sorpreses. Però això serà al setembre...

Bon estiu!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada