dilluns, 24 de novembre del 2014

dilluns, 17 de novembre del 2014

ACTIVITATS DE PROGRAMACIÓ I ROBÒTICA EN FAMÍLIA: VERSIÓ DIGITAL DE LA BEE BOT

Una forma entretinguda de practicar amb els nostres fill el pensament computacional.

Fa unes setmanes vam presentar un robot educatiu que formarà part de les activitats de programació i robòtica de l'escola a educació infantil, es tracta de la Bee bot. Amb, ella els més petits realitzaran activitats que els permetran començar a desenvolupar el seu pensament computacional.

En la jornada de portes obertes, feta amb motiu del codeweek, els pares que van assistir van poder fer ús de les dues abelles de que disposem i del simulador que ha realitzat un professor de l'escola utilitzant el llenguatge de programació Scratch. A més, conversant amb alguns dels pares i mares els vam parlar de l'existència d'una aplicació per a iOS (el sistema operatiu d'Apple) que permet utilitzar un simulador del robot.

Amb l'aplicació, de nom Bee bot com l'aparell, hi ha tres formes de jugar. En la primera, cal que l'abella arribi a un punt de destí introduïnt les instruccions de forma semblant a com es fa amb el robot. En la segona, s'ha d'aconseguir fer entrar ovelles dins del tancat i en la tercera cal recollir els ous que els ocells deixen anar quan els hi dones un cop amb l'abella.

Si voleu provar aquesta aplicació amb els vostres fills, no tingueu presa per a que finalitzin la pantalla. Recordeu que es tracta d'un joc i ha de ser divertit. Així, pot ser que al nen o nena no li vingui de gust portar l'abella al punt d'origen i s'estimi més que es mogui de diferents maneres; si al final l'abella fa el que ell o ella us han dit que volen que faci, l'objectiu estarà assolit. També cal que tingueu paciència si, al principi, introdueixen les instruccions una a una, i no tota la seqüència.

Aquells que no disposeu d'aparells Apple, fins que aparegui l'aplicació pel vostre sistema, podeu practicar amb el simulador fet en Scratch que hi ha sota aquestes línies.

Si d'una manera o d'una altra, comenceu a afavorir el desenvolupament del pensament computacional en els vostres fills; esperem els vostres comentaris, en aquest mateix bloc o quan ens trobem a l'escola.


dimarts, 4 de novembre del 2014

FEM ÚS DE LA VERSIÓ 2.0 DEL SCRATCH PER CREAR UN FRACTAL

L'ús de blocs a Scrach 2.0 ens permet construir el fractal de Koch .

 A continuació mostrem l'explicació de com podriem construir el fractal de Koch, mitjançant unes fases prèvies:





L'exemple de programa seria:



dilluns, 3 de novembre del 2014

ACTIVITATS DE PROGRAMACIÓ I ROBÒTICA EN FAMÍLIA: L’ESCOLA DEL MOBILE WORLD CENTER.

El 2 d’octubre va néixer un nou espai on aprendre sobre noves tecnologies.

A l’edifici històric de Telefònica de la plaça Catalunya, fa un mes que funciona una iniciativa conjunta d’aquesta empresa i de la Mobile World Capital que pretén acostar l’ús de les tecnologies mòbils com a instrument per millorar la vida de les persones.

A aquest edifici un pot apropar-se a conèixer els nous models de mòbil, a fer ús del Wi Fi gratuït, o a veure les exposicions i actes que es realitzen sobre tecnologia mòbil. Ara, també es pot anar per realitzar alguna de les activitats de l’Escola Mobile World Center.

L’Escola Mobile World Center consisteix en un seguit de xerrades i tallers gratuïts dirigits a diferents públics, entre els que cal destacar els dirigits al públic infantil i juvenil. Alguns d’aquest tallers, pel seu horari, estan pensats per a escoles; però n’hi ha d’altres, que es fan en hores en què poden anar les famílies.

Els tallers que han tingut lloc al mes d’octubre, i que es repetiran aquest novembre (aquí teniu les dates), han estat:

  • Les xarxes socials al mòbil. Què són, quines, usos i riscos.
  • Aprèn amb Lighbot (de 4 a 7 anys). Jugant amb puzles, els infants poden aprendre conceptes bàsics de programació.
  • Aprèn a jugar amb realitat augmentada (de 5 a 7 anys). Utilitzant l’entorn de joc “jugant a programar” els nens i nenes determinen les accions dels protagonistes.
  • Introducció a Scratch (de 7 a 14 anys).Fan històries i jocs, dibuixen i juguen amb sons; utilitzant Scratch.
  • Programa i interactua amb Atti (de 7 a 14 anys). Donen vida i interactuen amb un robot (Atti) utilitzant Scratch
  • Introducció a App Inventor (de 14 a 18 anys). Aprenen els conceptes bàsics d’aquest entorn visual de disseny i desenvolupament d’aplicacions per a mòbils i tablets android.


La Escola del Mobile World Center pot ser una magnífica oportunitat d’utilitzar les noves tecnologies per jugar amb els nostres fills al mateix temps que aprenen i aprenem. Algú s’hi anima?.