dilluns, 1 de desembre del 2014

SCRATCH A LES TABLETS? LA RESPOSTA ÉS PYONKEE

Una alternativa a l'absència d'un Scratch per a tablets.

Els que han observat aquest blog en una tauleta o telèfon, hauran vist que els exemples de programes en Scratch no es poden visualitzar i són substituïts per una notificació sobre la versió de Flash. La trista realitat és que no hi ha possibilitat d'executar programes en Scratch a les nostres tauletes o telèfons mòbils, i molt menys de crear-los.

Malgrat que des del MIT no han aconseguit obtenir encara una versió per dispositius mòbils, existeix una alternativa, disponible de moment només per a iOs (Apple). El seu nom és Pyonkee.

L'aspecte de la pantalla de Pyonkee és molt semblant al de Scratch 1.4 i l'element més cridaner és que l'animació per defecte no és el gat Scratch. De fet aquest personatge és tant inexistent a l'app com la mena de llebre que li fa de mascota, a la versió original del programa.

Amb Pyonkee és poden realitzar els mateixos projectes que amb Scratch 1.4 que, a més a més, obrirà i executarà aquests projectes. Per desgràcia el camí a la inversa no és possible degut a algunes condicions de l'App Store de Apple.

Aquesta nova aplicació, es va presentar aquest estiu passat, permetrà que molts als que els hi feia mandra posar-se davant de l'ordinador, o que es troben més còmodes amb una tauletes a les mans també puguin programar utilitzant Scratch.

Tot això a l'esperà de la versió de la gent del MIT per a mòbils i tauletes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada