dilluns, 13 d’octubre del 2014

EU CODE WEEK. LA FESTA MAJOR DE LA PROGRAMACIÓ.

Aquesta setmana es celebren a tota Europa una gran quantitat d'actes relacionats amb la programació. L'escola n'organitza dos d'ells.


Aquesta setmana estem de festa. Més de 1500 actes repartits per tota Europa i països propers, més de 100 només a Catalunya i 5 al districte d'Horta-Guinardó, dos d'ells a la nostra escola. Tots aquests esdeveniments volen demostrar com d'important és conèixer alguns conceptes de programació.

Aprendre a programar és important per moltes raons. Un parell, com a exemple podrien ser les oportunitats de treball i la millora d'algunes habilitats.

A Europa hi ha una taxa d'atur d'un 11% i, al mateix temps, alguns informes indiquen que poden quedar sense cobrir un milió de llocs de treball per falta de competències digitals dels europeus.

La programació desenvolupa el pensament computacional, que afavoreix aspectes tant importants com la resolució de problemes, el pensament lògic, la creativitat, el treball en equip o la tolerància a la frustració.

Per motius com els anteriors Neelie Kroes (@NeelieKroesEU), vicepresidenta de la Comissió responsable de l'Agenda Digital, va adreçar aquest estiu una carta a tots els governs de la UE indicant la importància d'introduir la programació en els plans d'estudis escolars. En paraules seves: "la programació és la nova alfabetització -un seguit de coneixements fonamentals tant pels nois com per les noies. No és una aburrida classe d'informàtica: és una forma de fer més interessants totes les matèries."

Com tots sabeu la nostra escola ha començat aquest any un projecte que pretén que es treballi la programació i la robòtica en tots els cursos, de P3 a 4t d'ESO; i el dia 15 ens unirem a la celebració de la gran festa de la programació amb dos actes pels pares, que ara mateix estan pràcticament plens, un taller de programació en Scratch i un taller de treball amb els robots Bee Bot.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada