dijous, 9 d’octubre del 2014

APRENDRE A PROGRAMAR A EDUCACIÓ INFANTIL

Poden els nens i les nenes aprendre a programar abans de saber llegir?



O el què és el mateix, poden els nens i les nenes controlar les accions d'un robot programable abans de saber llegir?

La resposta, evidentment, és que si. La gran curiositat dels infants i la seva capacitat d'aprendre fan que arribin a realitzar amb la major naturalitat del mon seqüències d'instruccions que permeten controlar un robot programable.

La forma més fàcil de fer que els nens i les nenes de 3 a 6 anys vulguin interactuar amb un robot, és donar-li una forma amigable, que recordi un nino com el que poden tenir a casa; i cal tenir en compte també que tingui una forma robusta i sense arestes. Aquestes són les característiques de la Bee Bot, el robot abella.

La Bee Bot permet, d'una forma divertida, adquirir habilitats en seqüenciació i resolució de problemes; i afavoreix la creativitat i el treball en equip.

Els infants dirigeixen la Bee Bot mitjançant els botons davant, darrera, gir esquerra i gir dreta; i aprenen que el robot acumula les instruccions i quan rep l'ordre de començar (Go) executa exactament el que se li ha indicat.

Recordeu que els pares que vulgueu experimentar amb el funcionament de la Bee Bot, o aprendre les primeres nocions de Scratch tindreu ocasió de fer-ho el 15 d'octubre en la jornada de portes obertes que tindrà lloc a l'escola amb motiu de la Setmana Europea de la Programació. Per inscripcions accedeix al formulari clicant aquí. Queden poques places!

Per cert, existeix un simulador de la Bee Bot per a dispositius Apple, gratuït, que podeu trobar a l'App Store.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada